Ljetna škola ROBOKACIJE

Ovog ljeta:

1.  programiramo vlastite igre uz najbolje trikove za izradu igara u Scratchu,

2.  sastavljamo i programiramo edukacijskog robota mBota kroz teme iz svakodnevnog života, poput robota-vatrogasca ili pametnog automobila

3. Dizajniramo, lijepimo, spajamo i programiramo vlastitu pametnu lampu na pljesak (edukacijski proizvod Robokacije)

4. Lemimo i programiramo svoju igraću konzolu Makerbuino koja je osvojila svijet (hrvatski edukacijski proizvod 18-godišnjaka)

5. Učimo detaljnije o Arduinu kroz malu Arduino akademiju (prolazimo kroz Arduino set i učimo spajati velik broj motora i senzora)

KADA?

od 18.6. do 29.6.

GDJE?

Ulica 6. Podbrežje 39, blizu Rotora, u neposrednoj blizini OŠ Kajzerica:

Prvi tjedan radionica (18.-21.6.) 

LEVEL 1

1. TEČAJ (9-12h) - Programiraj svoju igricu i robota

Odvija se kroz 4 dana u terminu 9-12h (4 školska sata) gdje o programiranju učimo kroz programiranje vlastitih igrica te izradu likova i scena za igrice, a nakon toga slijedi sastavljanje i programiranje edukacijskog robota mBota kroz prave primjere iz života, poput robota-vatrogasca ili pametnog automobila. Cijena tečaja je 900 KN.

2. TEČAJ (13-16h) - Izradi pametnu lampu na pljesak

Svaki dan kroz 4 dana, u terminu 13-16h nastavljamo s radionicama gdje djeca sama izrađuju vlastitu modernu lampu na pljesak od drva te je programiraju koristeći stečeno znanje iz prvog tjedna radionica. Dijete svoju lampu na pljesak nosi kući gdje je nastavlja programirati prema svojim željama i nadograđivati je jer lampom upravlja jedno pravo malo poznato računalo koje se programira uz poznati edukacijski program Arduino ili mBlock. Cijena navedenog tečaja je 1000 kn.

Moguće je spojiti 2 navedena tečaja s pauzom za ručak od 13-14h.

2. tjedan radionica (26.-29.6.) 

LEVEL2 

1. TEČAJ (9-12h) - Zalemi svoju igraću konzolu Makerbuino

U jutarnjem terminu drugog tjedna tema je izrada vlastite igraće konzole Makerbuino nalik poznatom Gameboyu koji djeca sama zaleme i programiraju igrice za njega. Konzola je temeljena na poznatoj Arduino "Uradi sam" tehnologiji. Cijena je 1350 kn (1000 kn tečaj + 350 kn konzola). 

2. TEČAJ (13-16h) - Arduino akademija

Ulazimo malo dublje u Arduino koji smo koristili u prethodnim tečajevima kroz našu Arduino akademiju gdje učimo što sve uz pomoć njega možemo napraviti i isprogramirati (pametnu bravu za vrata, joystick za igrice, malog vlastitog robota i robotsku ruku, vlastiti računalni ekran i još mnogo toga [ovisi o napretku grupe]). Cijena ovog tečaja je 1000 kuna. 

OPĆENITO

Moguće je spojiti 2 navedena tečaja u 1. ili 2. tjednu s pauzom za ručak od 13-14h.

Dijete može biti kod nas svakim danom od 8-17h  kako bi Vam bilo lakše radi prijevoza. 

Ako dijete sudjeluje u prijepodnevnom i popodnevnom tečaju, ručak je uključen u cijenu te dobivate 10% popusta na drugi tečaj. 

Također, za svaki dodatni tečaj ili drugo dijete dobivate popust od 10%. Za treće dijete popust je 20%.

Navedena 2 tjedna LJETNE ŠKOLE ROBOKACIJE u vrlo sličnom konceptu će se održati i zadnja 2 tjedna prije početka nove školske godine tako da možete kombinirati primjerice 1. tjedan na početku ljetnih praznika i 2. tjedan na kraju ljetnih praznika. Uvjet je jedino da dijete prođe prvi tjedan radionica ili ima dovoljno iskustva prije nego što upiše drugi tjedan.


KONTAKT ZA SVE UPITE OKO RADIONICA 

na e-mail info@robokacija.hr ili ispunjavanjem forme u nastavku: