Mladi izumitelji 

kroz 2. polugodište

2017/2018

(Prijava na dnu stranice)


KROZ OVO POLUGODIŠTE NAUČI:

  • IZRAĐIVATI VLASTITE IGRICE I ANIMACIJE
  • PROGRAMIRATI PRAVOG ROBOTA ZA RAZNE ZADATKE


ZAŠTO?

- Svako dijete jedinstveno je i mi vjerujemo da treba pokušati sve što je u našoj mogućnosti da bismo ga potaknuli na traženje svog životnog puta i ostvarenje svojih potencijala kroz područja koja su budućnost - programiranje i robotiku

KAKO?

- Kroz kreativnu igru i zanimljive primjere s popularnim programima (Hour of Code, Scratch) i setovima elektronike poput Arduina i mBota te gotovo individualni rad (jako male grupe)

- Djeca će naučiti programirati, procjenjivati prostor i vrijeme kroz primjere iz stvarnog života, uvidjeti korisnost matematike i fizike te ih koristiti kroz stvaranje vlastitih priča i igara, rješavanje problema i timski rad.

- Svi voditelji educirani su od strane Robokacije i imaju prethodno iskustvo u radu s djecom


ŠTO?

1. dio (10 radionica) - Djeca će naučiti osnovne i naprednije elemente programiranja kroz istraživanje programerskog edukacijskog alata Scratch i velikog broja njegovih mogućnosti te izradu vlastitih animacija i igara na zanimljiv način kroz priče iz stvarnog života i poznate igre.

2. dio (10 radionica) - Djeca će naučiti zašto koristiti robota, kako ga programirati i sastavljati te što roboti sve mogu, a sve to uz poznatog robota mBot-a, također kroz osmišljene priče i primjere iz stvarnog života i robotske industrije

Sadržaj programa osmišljen je od strane elektroničkog i računalnog inženjera Ivana Kunovića te s iskustvom i poznavanjem sadržaja iz visokotehnološke zajednice i industrije (FER, Rimac automobili).

Program je već uspješno potvrđen kroz dosadašnje brojne radionice (oko 500 radionica u zadnjih godinu i pol)

DETALJNIJI OPIS CJELOGODIŠNJEG PROGRAMA "Mladi izumitelji" za 3.-5. razred i 6.-8. razred


PRIJAVA

Ako Vam obrazac ispod nije (dobro) prikazan, možete ga otvoriti u posebnom prozoru pritiskom ovdje ili pokušati mobitel okrenuti bočno.